Loopbaanscan

 

Wil je je loopbaan uitstippelen? Ben je toe aan een nieuwe groei impuls? Vind je het lastig om keuzes te maken in studie of loopbaan? Heb je onvoldoende zicht op de arbeidsmarkt? 

Met al deze of andere vragen kan ik je helpen. Om te beginnen bijvoorbeeld met de inzet van de loopbaanscan. Daarmee brengen we snel relevante informatie in beeld.

Het doel van de Loopbaanscan is bewustzijn creëren over de eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Dit kan vervolgens leiden tot loopbaanstappen, maar evenzeer tot ontwikkeling binnen de eigen functie. De Loopbaanscan wordt daarom gebruikt voor ontwikkeling, loopbaanadvies, mobiliteit, re-integratie en outplacement.

Stap 1 – intakegesprek met biografisch interview

Stap 2 – inzet online-loopbaanscan

De loopbaanscan bestaat uit een aantal uitgebreide vragenlijsten waarbij maar liefst veertig onderwerpen worden behandeld.

Stap 3 – Rapportage

Nadat je online de vragenlijsten hebt ingevuld ontvang je een conceptrapportage.
Die rapportage kun je lezen voorafgaande aan ons verdiepende gesprek.

De rapportage is in de volgende acht hoofdstukken verdeeld:

 1. Doelen en drijfveren (waarom doe je wat je doet en wil je wat je wilt?)
 2. Rollen (welke functionele rollen zou je bij voorkeur bekleden?)
 3. Inhoud (waar moet jouw functie over gaan of op gericht zijn?)
 4. Omgeving (waar moet jouw functie zich afspelen, fysiek en sociaal?)
 5. Organisatie (is structuur in jouw werk belangrijk of juist niet?)
 6. Vakmanschap (welke kwaliteitsnormen hanteer je binnen je werk?)
 7. Vitaliteit (heb je de energie die je nodig hebt om te doen wat je wilt?)
 8. Samenvatting en advies.

Na het verdiepende gesprek ontvang je de definitieve rapportage (hoofdstuk 8 kan ik immers pas schrijven na dat gesprek ;-).


Indien gewenst help ik je daarna nog verder op weg door je te begeleiden bij het zoeken naar (ander) ander werk of door je te coachen rondom volgende ontwikkelstappen op persoonlijk en/of professioneel gebied. De praktijk leert dat we daarvoor in 2 a 3 gesprekken al veel kunnen bereiken.

Talent assessment voor leidinggevenden die zichzelf willen ontwikkelen

Succes laat zich lastig voorspellen, ellende uitstekend.

Stel dat wij je zouden kunnen vertellen waar jij als leider of manager de meeste kans maakt om op je plaat te gaan. En stel dat we er ook nog bij kunnen vertellen hoe je dat kunt voorkomen. Dat zou je kans op succes aanzienlijk verhogen, toch? In alle bescheidenheid: ‘Wij kunnen dat, heel goed zelfs!’ Dus zou je dat niet heel graag willen weten?

Wat meten we met dit instrument en waarom juist dat?

Zeven Cruciale Competenties

De ideale leider bestaat niet! Zou die wel bestaan, dan zou zij/hij (1) zich krachtig kunnen positioneren (2) goed kunnen luisteren, (3) kritisch in de spiegel kunnen kijken, (4) besluiten kunnen nemen, (5) zichzelf en anderen aan afspraken houden,(6) het doel voor ogen houden en (7) mensen samen-laten-werken.

Waarom juist deze zeven?

Als je heel scherp in beeld wilt hebben wat de belangrijkste competenties zijn in een bepaalde functie, dan dien je eigenlijk te kijken naar de belangrijkste oorzaken van ellende in die functie.

Aard en Aanleg

Dit assessment brengt ‘Aard en Aanleg’ in beeld en daarmee je natuurlijke neiging tot het gedrag dat binnen een competentiegebied gevraagd wordt. Als leidinggevende ben je zélf je belangrijkste instrument. Best belangrijk dus om je ‘zelf’ ontzettend goed te kennen, te weten waar dat ‘zelf’ van nature toe geneigd is. Zodat je bewust andere gedragskeuzes kunt leren maken en daarmee competenter kunt worden dan je wellicht al bent.

Ontwikkeling

Het belangrijkste doel van dit assessment is daarom bij te dragen aan persoonlijke en professionele ontwikkeling en daarmee aan de slagingskans van mensen die bij willen dragen aan mens-, team- en organisatie ontwikkeling. Daarom is ieder assessment-rapport meteen ook een persoonlijk ontwikkelplan. Daarom krijgt iedere kandidaat naast het rapport standaard ook het bijbehorende competentie-ontwikkelboek.

Cognitieve Capaciteiten (optioneel)

Wil je naast de competenties ook het cognitieve niveau van jezelf in beeld brengen? Vraag me dan om een extra capaciteitentest. Niet standaard dus, wel mogelijk.

Praktisch

Dit assessment is een online instrument. Je ontvangt van mij je inlognaam en -code en je kunt aan het werk. Zodra het assessment is afgerond ontvang je de resultaten daarvan in een uitgebreid en genuanceerd rapport. Je kunt dus meteen een afspraak maken voor ‘een goed gesprek’ daarover. De rapportage is tegelijk ook jouw persoonlijk ontwikkelplan.

Ontwikkelboek

Je ontvangt bij je rapportage direct ook het bijhorende competentie-ontwikkelboek. Zodat je direct zelf aan de gang kan met jouw persoonlijke ontwikkelpunten.

Van inzicht naar uitzicht met coaching

Tijdens dit gesprek kunnen we desgewenst ook een start maken voor een kort coachtraject. We stellen dan samen vast met welke ontwikkelpunten je het komende half jaar aan de slag gaat. Tussen de drie coachsessies door kun je thuis zelf reflecteren met behulp van een digitale tool die je gedurende het coachtraject tot je beschikking hebt.

Talent assessment Ondernemerschap

 

Ik ga ondernemen en ik neem mee:

 

  Een goed idee

 

Is zeker belangrijk. Vaak is een goed idee hetgeen dat de ondernemer passioneert en aan het werk zet. Maar wist jij dat slimme investeerders liever kijken naar jou als ondernemer dan naar het idee dat je hebt?

Een idee kan namelijk altijd worden aangepast of bijgestuurd. Echter, als jij en je team niet in staat zijn te doen wat nodig is, dan is de onderneming waarschijnlijk al gedoemd te mislukken. Probeer daarom ook goed te kijken naar het type ondernemer dat jij bent en hoe je jouw persoonlijke skills verder kunt ontwikkelen. Scroll gauw verder om te kijken hoe wij je daarbij kunnen helpen!

  Een grote zak geld

 

Is altijd prettig. Er moet natuurlijk geïnvesteerd worden. Daarnaast is het (zeker in deze roerige tijden) fijn om te weten waar jouw volgende pay-check vandaan komt, en dan kun je maar beter wat achter de hand hebben.

Het is echter niet het eerste -en ook niet het belangrijkste- om je druk over te maken. Wist je dat jouw onderneming 3x interessanter wordt voor investeerders als je kunt laten zien dat jij een bekwame ondernemer bent? Kijk daarom vooral naar de persoonlijke skills die jij in huis hebt, en wat je echt niet kan missen als ondernemer! Doe de QuickScan onderaan de pagina, of doe een volledig ondernemers-assessment!

. Geweldige skills

 

Juist. Een bekwame ondernemer is alles. Jouw belangrijkste instrument ben jij namelijk altijd zelf. Probeer daarom, voordat je begint met ondernemen, goed te kijken naar de skills die jij in huis hebt!

Doe de QuickScan om te checken of je overal aan gedacht hebt. En voor de serieuzere ondernemers: doe het volledige assessment om te kijken welke kwaliteiten jij in huis hebt, waar je aan moet werken en waar je eventueel hulp bij nodig hebt.

  De beste tijd om te (gaan) ondernemen is NÚ!

De wereld staat op z’n kop

 • Mensen willen meer invloed op hun werk (jij ook?)
 • Overal vallen gaten, en dus nieuwe kansen
 • De initiatiefnemers zijn nu aan zet
 • Daarvan ben jij er één!

We leven in tijden van chaos, hectiek en onzekerheid. Het lijkt niet per sé netjes om te roepen dat je daar juist energie van krijgt en dat het je motiveert en inspireert. Toch bruist het in je hoofd van de ideeën en kun je stiekem niet wachten tot jouw baas je eruit knikkert. Klinkt gek, maar dit is wat heel veel mensen nu wel degelijk voelen. Er bestaat zelfs een naam voor deze afwijking. Het heet ‘Ondernemingsgeest’.

Echte ondernemers gedijen goed bij chaos en onzekerheid, want dat is het moment waarop ruimte en noodzaak ontstaan voor spannende nieuwe ideeën. Voel jij je ook aangesproken? Dan is dit het moment om met deze aandoening naar buiten te komen, om het aan je vrienden, je familie en vooral aan je werkgever op te biechten. Schud het keurslijf van je werkzame leven van je af. Hang je rugzak om en ga op avontuur. NU!

Check nog wel even of alles wat je nodig hebt ook in je rugzak zit. Daar kunnen wij je bij helpen. Trouwens ook als je ondernemer bent, want ook dan is zelfkennis met betrekking tot je ondernemerschap van belang.


Talent assessment Ondernemerschap
Als jij (zo goed als) zeker weet dat je wilt gaan ondernemen, dan willen we jou één vraag zeker voorleggen; heb je de skills?

De beste ondernemers bezitten 8 cruciale competenties. Welk van deze competenties bezit jij van nature, en op welke scoor je minder goed? Met dit uitgebreide talent-assessment kun je eens goed kijken naar jouw ondernemersprofiel.

Vind uit wat voor soort ondernemer jij bent,

 • waar jouw talenten en blinde vlekken liggen
 • en wat kan jij doen
 • om de best mogelijke ondernemersversie van jezelf te worden!


Let op! Goede assessments kunnen confronterend zijn, en zijn daarom niet altijd leuk.
Dit is daar één van.
Niet voor watjes dus!

 

Psst, jij daar! Last van een breed interessegebied?
Bel me dan om te verkennen hoe ik jou van dienst kan zijn

Dan kijken we in welke rollen, functies en branches we jou kunnen helpen excelleren!

Je hebt de ontmoeting nodig om weer op verhaal te komen en de betekenis in je eigen verhaal terug te vinden.

Identiteit is een vat vol verhalen

Wie niet in sprookjes gelooft, kent de werkelijkheid maar half

Het verhaal van Roodkapje is anders dan de wolf het vertelt

Jij mag alles zijn

- Griet Op de Beeck

Op je eigen gevoel heb je altijd invloed

Eén lichtje is genoeg

- Joke Goudswaard

Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd

Zichtbaar worden in je eigen kracht vraagt om moed, vertrouwen en kwetsbaarheid

- Marijke Leys

Moed begint met jezelf tonen zoals je bent.

- Brené Brown

Kwetsbaarheid is de geboorteplaats van vernieuwing, creativiteit en verandering

- Brené Brown

Een geheim is als een monster in een kast ! … en hoe langer het er in zit, hoe groter en angstaanjagender het wordt en hoe meer het je leven verziekt.

- Francine Oomen

Contact

Koren Visie | oog voor het verhaal
coaching | training | advies

Sierkersstraat 19
3442 GR Woerden
Telefoonnummer: (06)14 111 444
Email: gea@korenvisie.nl

KvK Utrecht H30176014

Btw nr:  NL001514105B76
Geregistreerd coach
Lid van de LVSC en de ZKM-vereniging

 

 


Gea Koren
06 – 14 111 444


Gea Koren is narratief coach, verhalenvanger en auteur.

Luisterend naar het zelfverhaal van mensen gaat ze in dialoog over de groeikansen. Dat zorgt voor zelfkennis, energie, helderheid en beter samenspel.

Kennismaken? Bel me gerust om onder het genot van een bakkie koffie (of thee) eens vrijblijvend van gedachten te wisselen.

 

Voorwaarden

Ik werk met heldere voorwaarden zodat we allebei weten waar we aan toe zijn.

Onze algemene voorwaarden.

Lees hier onze privacyverklaring.

De verwerkingsovereenkomst