Coaching

Op verhaal komen

Bijna iedereen maakt het wel eens mee; een moment in je leven dat je niet weet hoe je verder moet. Je staat soms voor belangrijke beslissingen op persoonlijk of professioneel gebied. Vaak wezenlijke kwesties die om zelfkennis vragen.

Het zijn momenten in je leven dat het niet lekker loopt. Je voelt de behoefte om even op adem te komen. In het Nederlands bestaat daar voor een prachtige uitdrukking: ‘op verhaal komen’. Een zelfonderzoek met de ZelfKennis Methode (ZKM) is geschikt voor (jong) volwassenen, die komen met vragen over hun werk, studie of leven. Soms is een compactere aanpak met een afgeleide van de ZKM meer op z’n plaats. Coaching is altijd maatwerk. Jij en je vraag zijn ons vertrekpunt oftewel oog voor jouw verhaal!

Wanneer coaching?

 • als je in een nieuwe rol of functie komt waar andere eisen aan je gesteld worden
 • als je je functioneren wilt verbeteren;
 • als je je functie minder uitdagend vindt dan voorheen;
 • als je je uitgeblust voelt of een burn-out hebt
 • als je een gezonde leefstijl wilt ontwikkelen

Wat te versterken?

 • succesvoller functioneren en communiceren
 • beter samenwerken en leidinggeven
 • effectief invloed uitoefenen op je loopbaan
 • de balans tussen werk en privé verbeteren
 • hanteren van stress en werkdruk

Signalen:

 • gebrek aan energie voelen
 • je vaak machteloos voelen
 • zingeving missen
 • gebrek aan waardering voelen

Leeropbrengsten:

 • je leert reflecteren op de wisselwerking tussen jou en je omgeving
 • inzicht in wat je inspireert en energie geeft
 • inzicht in hoe je wezenlijke keuzes heb gemaakt en kunt gaan maken
 • (her)ontdekken van je eigen kracht en mogelijkheden daarvoor
 • meer plezier, zelfvertrouwen en zelfrespect

Er zijn verschillende mogelijkheden voor coaching. Die bespreek ik graag met jou tijdens een oriënterend gesprek.
Dan kijken we wat het beste past bij jou en jouw vraag. Oftewel: oog voor jouw verhaal

 

Meer lezen? Download de brochure ‘Op verhaal komen’

Stress en Burn-out coaching

Burn-out lijkt steeds meer bij onze tijd te horen. Het wordt vaak in één adem genoemd met oververmoeidheid en werkstress. Maar burn-out is veel complexer dan dat. Het heeft namelijk te maken met een langdurige disbalans tussen de zorg voor anderen en de zorg voor jezelf. Het vuur, de passie die energie geeft om iedere dag weer aan de slag te gaan, is bij mensen met een burn-out letterlijk gedoofd. Dit vertaalt zich in psychisch, lichamelijk en emotioneel “opgebrand zijn”. Met alle ernstige, vaak langdurige, gevolgen van dien.

De gelaagdheid in jouw zelfverhaal

Narratieve coaching bij een dreigende burn-out kan de negatieve gevolgen beperken of zelfs voorkomen. Vaak richt preventie zich echter op het bestrijden van de symptomen van dreigende burn-out, zoals oververmoeidheid, hartkloppingen, duizeligheid, angstklachten en hoofdpijn (gedragsniveau). Dat helpt misschien tijdelijk, maar uiteindelijk zal de burn-out toch doorzetten. De onderliggende burn-out gevoeligheden liggen immers op de veel diepere laag van identiteit.

Het gaat over onderliggende thema’s. Het gaat over de manier waarop je omgaat met verliezen en teleurstellingen in je leven, je rol in je gezin van herkomst en je contact met je roeping of verlangens.

Burn-out is een uitvalsverschijnsel op cognitief, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau. Daarom is een holistische aanpak noodzakelijk.

Ieder menselijk verhaal is uniek en heeft een eigen rode draad. Het vergt moed om dit allemaal onder ogen te zien en toch te gaan. Als narratief coach heb ik oog voor jouw verhaal en gaan we samen op zoek naar de kracht van jouw zelfverhaal.

Voel je bij het lezen van deze tekst dat dit wel eens over jou kan gaan en dat het misschien tijd is geworden om er iets mee te doen, zodat het vanbinnen weer gaat stromen?

De wet van de kano


Leun naar beneden
rivier afwaarts
over de steen
ja, dat zeg ik je – ga waar
het water in je gezicht spat
in het diepe, tussen draaikolken
Je verliest houvast
misschien glij je zelfs op blote
knieën de boot in
je kippenvelhuid
gedoopt in ijzig water.

 

Al je reflexen willen omhoog,
terug naar waar je vandaan kwam
maar als je dat doet
loopt de kano vol
je hoop
verdrinkend
dat je mee kunt
met de stroom.
© 2013 Reinekke Lengelle
Nederlandse vertaling in ons boek Narratief Coachen | De kracht van het zelfverhaal

Begeleiding bij traumaverwerking

 

Ik ben gespecialiseerd in het werken met de Voice Dialogue en trauma. Trauma is niet enkel het meemaken van een groot ongeluk, verlies of misbruik. Trauma kan ook zijn ontstaan in je jeugd. Bijvoorbeeld door spanningen thuis door (psychische) ziekte bij ouders of andere naasten, afwijzing, verwaarlozing, vernedering of kleinering.

In het dagelijks leven kan je hierdoor nog altijd getriggerd raken, dan wel in de overlevingsmodus staan. Je voelt je kwetsbaar. Je weet niet wat je ermee aan moet. Je duwt de nare gevoelens weg, je verstopt ze, je verdooft ze.

Je hebt:

 • het gevoel dat je het nooit goed genoeg doet of nooit goed genoeg bent.
 • het gevoel dat je altijd tekort schiet.
 • het gevoel nergens bij te horen of tussen te passen.
 • het gevoel dat je er niet toe doet.
 • het gevoel dat jezelf zijn niet veilig is.

Bij de begeleiding ga ik letterlijk in gesprek met de verschillende kanten of stemmen van jou. Dat stelt je in staat om je innerlijke krachtenveld goed te leren kennen en jezelf beter aan te sturen. Voice Dialogue is een avontuurlijke en niet-oordelende methode die vaak leidt tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten. Jij mag alles zijn.

Wil je persoonlijk kennis maken?
In een vrijblijvend en kosteloos oriëntatiegesprek verkennen we je huidige situatie, welke belemmeringen je ervaart en wat je gewenste situatie is. Tijdens dat gesprek ervaar je gauw genoeg of ik voor jou de goede coach ben.

Kwetsbaar als glas
Glasfusie geï
nspireerd door de tekening van Anje Cleys in het boek Kwetsbaarheid als kompas van Marijke Leys

My Insight Out (on-line coaching)

Voor de coaching zelf geldt dat ik sinds de pandemie zowel face-to-face werk als on-line.
Dat is geboren uit noodzaak, maar is een ‘blijvertje’ gebleken. Zo overbruggen we de geografische afstand. En veel coachees kiezen ook voor een combinatie. Uiteraard heb ik mezelf wel bijgeschoold. En vast niet toevallig… was er ook een nieuwe ontwikkeling.

Geïnspireerd door wijze vrouwen en mannen vonden twee vakgenoten van mij, Mirjam en Margreet, een eigen vorm om mensen te ondersteunen bij bewustzijnsontwikkeling: my Insight Out. Dit is een (zelf) coach-tool gebaseerd op een wetenschappelijke theorie en collectief bewustzijn, gevormd uit een knowledge base van duizenden ervaringen van andere mensen.

In gewone mensen taal: onze persoonlijke ervaringen en verhalen verschillen. Jij bent de expert van jouw verhaal. Onderliggend zijn er wel gemeenschappelijke polariteiten en thema’s die we in ons leven tegen komen.

Ik geloof dat iedereen via zelfreflectie en zelfkennis de ruimte kan vinden
om ervaringen in het leven te gebruiken voor persoonlijke groei.

Tijdens de online-coaching leer ik je meteen ook hoe je kunt werken met deze tool. Samen gebruiken we de mIO premium. En gedurende het coachtraject gebruik je de tool desgewenst ook zelfstandig (mIO Advanced), op een moment dat jij daar behoefte aan hebt. Aan de hand van filmpjes, audio en visualisaties wordt op een verrassende manier stap-voor-stap een proces van zelfinzicht op gang gebracht. 

Op een veilige en vriendelijke manier leer je stil te staan bij jouw eigen waarheid. Je duikt onder het verhaal in je hoofd en ontdekt welke emotionele patronen jouw leven onbewust sturen. Het helpt je om de waarheid die je al in je draagt naar boven te halen.

Coaching helpt je vervolgens om te ontdekken hoe je je nieuwe inzichten kunt omzetten in praktisch handelen, om zo nieuwe keuzes te maken die bijdragen aan jouw groei en eventuele veranderingen te bewerkstelligen. Hoe uitgebreid een coaching traject is, kan per traject verschillen; vaak kun je op basis van één gesprek al een volgende stap zetten.

Na afloop van het coaching traject kun je de advanced versie (life time gebruik) met korting aanschaffen. Je gebruikt hem dan op momenten waarop een situatie in je leven je raakt, positief of negatief, en je een nieuwe kijk op jouw situatie en gevoelens kunt gebruiken. Via het collectief bewustzijn ontdek je dat in alle situaties die je aangereikt krijgt, ook de lastigste, een les te ontdekken valt om te groeien. En mocht je toch nog eens onder begeleiding willen reflecteren, dan boek je gewoon een losse sessie met mij.

Is je interesse gewekt? Bel of mail me dan gerust voor een verkennend gesprek!

 

Be your selfie

 

 

Teamcoaching

Ik coach professionals en teams in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dit kan onderdeel zijn van een groter ontwikkeltraject in een organisatie, maar kan ook op zichzelf staan. 

Teamreflectie
Teamreflectie is een begeleid gesprek, vaak tussen vakgenoten. Onderwerp van gesprek is het werk en de daaraan gerelateerde vraagstukken. Oogmerk is dat de deskundigheid van de deelnemers aan het gesprek wordt vergroot en de kwaliteit van het werk verbetert.

Van werkverhalen leerkansen maken

Bij deze narratieve vorm van teamreflectie gaat het erom dat teams naar zichzelf kijken en leren van elkaars werkverhalen. Verhalen die begeleiders in een team aan elkaar vertellen over wat goed gaat, wat beter kan. Er wordt ook afgesproken waar met elkaar aan gewerkt gaat worden.

De teams reflecteren op de eigen werkverhalen met de speciaal door mij ontwikkelde reflectiewijzer, gebaseerd op de methodiek van Zelfsturend leren. De reflectiewijzer kan ook worden toegespitst op de organisatiethema’s die in jullie organisatie actueel zijn. Het uitgangspunt hierbij is ook hier dat individueel leren en collectief leren in elkaar grijpen. Na de begeleide teamreflectie, kunnen de teams zelfstandig met deze werkwijze aan de slag.

Wat levert een teamreflectie op?

Teamleden ontwikkelen al snel vaste patronen van samenwerking. Die kunnen hun nut verliezen als een veranderende omgeving nieuwe eisen stelt. Als teams die patronen niet door breken, gaan de prestaties omlaag. Door regelmatig te reflecteren,  verbetert de collectieve effectiviteit.

Teamreflectie geeft:

 • inzicht in de patronen in de samenwerking
 • inzicht in de belemmeringen en blinde vlekken in de samenwerking
 • inzicht in de kwaliteiten binnen het team
 • vertrouwen, enthousiasme en potentie om met de opgedane inzichten aan de slag te gaan

 De tijdsinvestering voor deze teamreflectie ‘Van werkverhalen leerkansen maken’ bedraagt een teambijeenkomst van 3-4 uur

Is je interesse gewekt? Nodig mij dan uit voor een gesprek dan kunnen we samen kijken hoe ik jouw team(s) kan begeleiden

 

Je hebt de ontmoeting nodig om weer op verhaal te komen en de betekenis in je eigen verhaal terug te vinden.

Identiteit is een vat vol verhalen

Wie niet in sprookjes gelooft, kent de werkelijkheid maar half

Het verhaal van Roodkapje is anders dan de wolf het vertelt

Jij mag alles zijn

- Griet Op de Beeck

Op je eigen gevoel heb je altijd invloed

Eén lichtje is genoeg

- Joke Goudswaard

Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd

Zichtbaar worden in je eigen kracht vraagt om moed, vertrouwen en kwetsbaarheid

- Marijke Leys

Moed begint met jezelf tonen zoals je bent.

- Brené Brown

Kwetsbaarheid is de geboorteplaats van vernieuwing, creativiteit en verandering

- Brené Brown

Een geheim is als een monster in een kast ! … en hoe langer het er in zit, hoe groter en angstaanjagender het wordt en hoe meer het je leven verziekt.

- Francine Oomen

Contact

Koren Visie | oog voor het verhaal
coaching | training | advies

Sierkersstraat 19
3442 GR Woerden
Telefoonnummer: (06)14 111 444
Email: gea@korenvisie.nl

KvK Utrecht H30176014

Btw nr:  NL001514105B76
Geregistreerd coach
Lid van de LVSC en de ZKM-vereniging

 

 


Gea Koren
06 – 14 111 444


Gea Koren is narratief coach, verhalenvanger en auteur.

Luisterend naar het zelfverhaal van mensen gaat ze in dialoog over de groeikansen. Dat zorgt voor zelfkennis, energie, helderheid en beter samenspel.

Kennismaken? Bel me gerust om onder het genot van een bakkie koffie (of thee) eens vrijblijvend van gedachten te wisselen.

 

Voorwaarden

Ik werk met heldere voorwaarden zodat we allebei weten waar we aan toe zijn.

Onze algemene voorwaarden.

Lees hier onze privacyverklaring.

De verwerkingsovereenkomst