Leiderschap ontwikkeling

 

Je hoeft maar zeven dingen te kunnen…

…om een zeer gerespecteerd leider te worden.

 

ONTDEK WAT JE AL KAN… EN HOE JE KAN LEREN WAT JE (NOG) NIET KUNT

 

Neem krachtig positie in
*
Luister aandachtig
*
Kijk goed in de spiegel
*
Neem heldere besluiten
*
Blijf bij het plan
*
Ga voor resultaat
*
Doe het samen

Waarom juist deze zeven?

Als je heel scherp voor ogen hebt waarom mensen significant vaak ‘op hun plaat gaan’ in een leidinggevende functie, weet je omgekeerd evenredig wat kennelijk ongelofelijk belangrijk is. Als leiders of managers falen is dat in ruim negentig procent (90!) van de gevallen terug te voeren op slechts zeven oorzaken, de ‘zeven hoofdzonden’ van leiderschap:

Conflictvermijding

 Doofheid

Arrogantie

Besluiteloosheid

Chaotisme

Ondoelmatigheid

Solisme

 

En waarom zou jij dat moeten willen weten?

Omdat jij met meer plezier en effect leiding wilt geven natuurlijk!

 

Dit is het plan:

  • Ik vertel je eerst wat de meest voorkomende oorzaken zijn van volstrekt ‘onnodig gedoe‘ en welke (vier) vaardigheden je nodig hebt om dat gedoe te voorkomen.
  • Vervolgens leg ik je uit welke gedoe wel degelijk nodig is, waarom dat zo is en welke (drie) vaardigheden je nodig hebt om adequaat met dat ‘noodzakelijke gedoe’om te gaan.
  • Daarna ga ik je helpen uit te vinden welke van de (zeven) onmisbare eigenschappen voor leiderschap jij van nature bezit en welke niet. Dat gaat wel even pijn doen, want de kans dat je ze alle zeven hebt is nagenoeg nihil.
  • Het goede nieuws is dat ik je tenslotte ook ga vertellen wat je heel concreet en praktisch kunt ‘doen’ om morgen al effectiever te acteren dan je gisteren deed.

Wat staat je concreet te wachten?

Eerst even een waarschuwing. Een goed assessment is niet per sé ook een leuk assessment. Een goed assessment moet schuren, je uit je comfortzone trekken of er juist instappen. Dit is een heel erg goed en bloedserieus assessment. Dat je dat maar vast even weet.

Je ontvangt van ons inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot ons test- en assessmentplatform. Daar staan drie instrumenten voor je klaar waarin we je vragen een oneindige hoeveelheid keuzes te maken. Soms hele gemakkelijke, soms hele lastige en soms ook hele rare of confronterende. Daarmee meten we hoe jouw brein op aard- en aanleg-niveau werkt.

Houd er rekening mee dat de gemiddelde kandidaat iets meer dan een uur nodig heeft om alle onderdelen te doorlopen. Dit is dus niet het zoveelste leuke snelle internet-testje. Dit gaat echt ergens over en kwaliteit kost tijd.

Rapportage, ontwikkelboek en ontwikkelgesprek

Direct nadat je het laatste assessment-onderdeel hebt afgerond kan je jouw persoonlijke rapportage downloaden. Daarin vind je een zeer uitgebreide en genuanceerde beschrijving van jouw ‘aard en aanleg’ in relatie tot ieder van de zeven hoofdzonden voor leiders en managers. En omgekeerd dus in relatie tot de zeven meest cruciale eigenschappen.

Deze rapportage is in briefvorm geschreven en begint daarom met ‘Beste…(en dan je voornaam)’. Je wordt in dit document dus persoonlijk toegesproken. Messcherp maar ook respectvol, dat beloof ik je.

Je ontvangt namelijk ook meteen een (e-book) exemplaar van het competentie-ontwikkelboek ‘Zeven super eenvoudige manieren om het als leider grandioos te verknallen…en hoe dat te voorkomen’. 

Nadat we de rapportage allebei hebben kunnen lezen, volgt een ontwikkelgesprek en aan het eind van dit gesprek heb je persoonlijk ontwikkelplan in handen waarmee je meteen aan de slag kunt. Tijdens dit gesprek ontvang je ook de papieren versie van het ontwikkelboek.

En hoe ga ik mezelf dan veranderen, aangenomen dat ik een antwoord zou vinden op de vraag: ‘en hoe zit dit bij mij’?

Het meest eerlijke antwoord is ‘NIET’. Ontwikkelen is niet jezelf veranderen maar het slim en steeds slimmer om leren gaan met jezelf. En dat is soms een stuk gemakkelijker dan je zou denken. Daarom vertel ik je niet alleen jouw grootste persoonlijke risico’s op ellende. Ik vertel je ook wat je per direct kunt doen om die risico’s af te dekken en daarmee falen te voorkomen.

De ervaring leert dat mijn super praktische en concrete ‘doe dit vanaf nu wel en dat juist niet’ tips en trucs voor heel veel mensen wonderbaarlijk goed werken. Bij je rapportage ontvang je daarom ook een (e-book) exemplaar van het competentie-ontwikkelboek ‘Zeven super eenvoudige manieren om het als leider grandioos te verknallen…en hoe dat te voorkomen’. Daarnaast bied ik je een knippenkaart aan voor 3-5 coachsessies. Dat is meestal genoeg omdat we met het talentassessment zo’n mooi vertrekpunt hebben.

Als ontwikkelen in jouw geval onverhoopt toch wat ingewikkelder ligt, kun je altijd nog in een zwaarder coaching traject stappen door een Zelfonderzoek met de ZKM® te doen (of langer van de coachingsessies gebruik te maken).

Het begint hoe dan ook met inzicht. Je kunt je immers pas ontwikkelen als je weet dat er wat te ontwikkelen valt.  Dus: onderga een assessment, pak jezelf bij kop en kont en vergroot je kans om een zeer gerespecteerd leider te worden!

DOE NU HET LEIDERSCHAPS-ASSESSMENT VOOR SLECHTS € 595,= (incl. btw)

Dat is dus inclusief ontwikkelgesprek, rapportage en ontwikkelboek.

Liever eerst een offerte ontvangen om aan je werkgever voor te leggen?

Stuur me even een mailtje: gea@korenvisie.nl

 

 

Team-Complementariteits-Assessment

Door de resultaten van individuele talent-assessments samen te voegen kunnen we eenvoudig een team-complementariteits-profiel maken. Daarbij beperken we ons niet tot ‘De Zeven’ maar gebruiken we de uitgebreidere talentenkaart met 30 ‘constructen’.

In een plenaire sessie leg ik eerst het complementariteits-profiel uit. Dat wordt overigens geen monoloog. Ik daag uit tot gesprek en interactie, maar houdt de mate van gevoelde basisveiligheid daarbij zeer scherp in de gaten. Die is voor mij namelijk heilig, al is het maar omdat het rendement van dit soort sessies nihil is als de basisveiligheid niet gegarandeerd is.
Wat het Team-Complementariteits-Assessment anders maakt dan alle andere teamrol instrumenten (als ‘Insights’, ‘Belbin’, ‘Management Drives’, etc.) is enerzijds de mate van persoonlijke en collectieve diepgang en anderzijds de concrete resultaatgerichtheid.

Van elkaar te weten komen waarom we doen wat we doen en elkaar daardoor beter begrijpen en waarderen, is natuurlijk best leuk en waardevol. Maar als opbrengst wat mij betreft echt niet genoeg.

“Wat gaan we morgen concreet doen om de mate van complementariteit te versterken en daarmee uit te groeien tot een geweldig team?” Dat is de vraag die aan het eind van de dag beantwoord moet zijn. En dat antwoord komt er. Dat garandeer ik je…’no cure no pay’! Oftewel, niet tevreden, niet betalen! Kan ik gemakkelijk toezeggen aangezien er in twintig jaar nog nooit een team voor ‘niet betalen’ heeft gekozen.

Je hebt de ontmoeting nodig om weer op verhaal te komen en de betekenis in je eigen verhaal terug te vinden.

Identiteit is een vat vol verhalen

Wie niet in sprookjes gelooft, kent de werkelijkheid maar half

Het verhaal van Roodkapje is anders dan de wolf het vertelt

Jij mag alles zijn

- Griet Op de Beeck

Op je eigen gevoel heb je altijd invloed

Eén lichtje is genoeg

- Joke Goudswaard

Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd

Zichtbaar worden in je eigen kracht vraagt om moed, vertrouwen en kwetsbaarheid

- Marijke Leys

Moed begint met jezelf tonen zoals je bent.

- Brené Brown

Kwetsbaarheid is de geboorteplaats van vernieuwing, creativiteit en verandering

- Brené Brown

Een geheim is als een monster in een kast ! … en hoe langer het er in zit, hoe groter en angstaanjagender het wordt en hoe meer het je leven verziekt.

- Francine Oomen

Contact

Koren Visie | oog voor het verhaal
coaching | training | advies

Sierkersstraat 19
3442 GR Woerden
Telefoonnummer: (06)14 111 444
Email: gea@korenvisie.nl

KvK Utrecht H30176014

Btw nr:  NL001514105B76
Geregistreerd coach
Lid van de LVSC en de ZKM-vereniging

 

 


Gea Koren
06 – 14 111 444


Gea Koren is narratief coach, verhalenvanger en auteur.

Luisterend naar het zelfverhaal van mensen gaat ze in dialoog over de groeikansen. Dat zorgt voor zelfkennis, energie, helderheid en beter samenspel.

Kennismaken? Bel me gerust om onder het genot van een bakkie koffie (of thee) eens vrijblijvend van gedachten te wisselen.

 

Voorwaarden

Ik werk met heldere voorwaarden zodat we allebei weten waar we aan toe zijn.

Onze algemene voorwaarden.

Lees hier onze privacyverklaring.

De verwerkingsovereenkomst