Onlangs volgde ik de masterclass Pop(p)entaal bij het Voice Dialogue Instituut onder de inspirerende begeleiding van Freya.
Mijn oorspronkelijke kind, met haar speelsheid en verbeeldingskracht, is er blij mee, met de popjes. Temeer omdat de link met Narratief Coachen en de Voice Dialogue zo makkelijk te leggen is. Weer een mooie insteek voor de gesprekken met de delen (meerstemmigheid) in ons.

In mijn werkpraktijk van narratief coachen creëer ik een ontmoetingsruimte via het verhaal. Door poppentaal voor hun verhaal leggen mensen als vanzelf een relatie tussen wat er in hun omgeving is en wat zij innerlijk beleven. De beeldentaal verbindt de taal van het hoofd met de taal van het hart. Binnen het verhaal kunnen coach en coachee elkaar ontmoeten, ieder vanuit zijn eigen perspectief.
Narratief coachen houdt in dat de coach de coachee faciliteert bij het daadwerkelijk ontdekken van het innerlijk levensverhaal in al zijn meerstemmigheid en hier consequenties aan te verbinden voor de toekomst.

Zo fijn als alles met elkaar verbonden raakt. Mijn Gea Crea besloot er een filmpje van te maken.