Het valt op in Amerikaanse films: artsen hebben steevast hun diploma’s aan de muur hangen. Daarmee laten ze zien hoeveel kennis en kunde ze hebben. Politici hebben tafels vol fotolijstjes met belangrijke mensen van over heel de wereld die ze de hand schudden; daarmee tonen ze hoe uitgebreid en belangrijk hun netwerk is.

In mijn werkruimte staan deze bel en een rugzak. De bel is om precies te zijn de winkelbel van mijn oma die een kruidenierswinkel had. Ik heb haar helaas nooit gekend. Ze overleed in mijn geboortejaar. Dat zij eigenlijk ondernemer was, hoorde ik pas veel later door de verhalen die gelukkig nog wel over haar werden verteld.

Ik herinner me het moment dat ik het hoorde nog goed. Ik vond het meteen hartstikke gaaf en stoer! Toen ik in 2000 m’n eigen coaching praktijk begon, vroeg ik m’n moeder of zij die bel nog ergens had. M’n moeder kroop meteen op zolder en even later overhandigde ze met een dikke glimlach de bel.

In 2011 poetste ik de bel op –zal ik trouwens binnenkort weer eens doen- en gaf ‘m een mooi plekje in mijn nieuw aangebouwde praktijk. Nee, ik werd geen arts en ook geen winkelier. Mijn handel bestaat uit zelfkennis en functionele mensenkennis. Dat ging ook niet meteen als broodjes over de toonbank. Daarvoor heb ik nog heel wat bij moeten leren op het gebied van ondernemerschap. Dus vulde ik m’n rugzak bij op dat punt. Ik zou willen dat ik toen het Talentassessment voor Ondernemers had kunnen doen.

Vandaar dat ik jou één vraag zeker wil voorleggen, welke skills voor ondernemerschap zitten in jouw rugzak?
De beste ondernemers bezitten 8 cruciale competenties. Welk van deze competenties bezit jij van nature, en op welke scoor je minder goed? Met het nieuwe talent-assessment kun je eens goed kijken naar jouw ondernemersprofiel. Vind uit wat voor soort ondernemer jij bent, waar jouw talenten en blinde vlekken liggen en wat kan jij doen om de best mogelijke ondernemersversie van jezelf te worden!

Deze week kun je nog gebruik maken van de mogelijkheid van het gratis ontwikkeladvies toegespitst op jouw vragen m.b.t. het ondernemerschap of van mijn alternatieve aanbod als je er onverhoopt niet bij zit. Links of rechtsom: laat je kans niet lopen. Als ondernemer zet je vaak de eerste stap dus laat het me weten als je interesse hebt. Tot gauw, Gea (06-14 111 444).