Talent assesment en loopbaanscan

Gun je loopbaan een boost!

Wil je je loopbaan uitstippelen? Ben je toe aan een nieuwe groei impuls? Vind je het lastig om keuzes te maken in studie of loopbaan? Heb je onvoldoende zicht op de arbeidsmarkt? Ken je je kwaliteiten en valkuilen? Wil je leren netwerken? Zoek je meer balans tussen werk en privé? Heb je problemen op het werk? Ben je (tijdelijk) arbeidsongeschikt?

Met al deze of andere vragen kan ik je helpen.

Zijn deze talent assessments ook geschikt voor organisaties?

Ja zeker, omdat ze meten wat je ‘zou moeten willen weten’, de absolute must have competenties. Zodat jij goede besluiten kunt nemen en nieuwe medewerkers per direct beschikken over een gericht persoonlijk ontwikkelplan!

De talentassessments zijn ook geschikt voor medewerkers die al in dienst zijn.
Medewerkers met vaak langere dienstverbanden kunnen in veel gevallen echt nog veel effectiever zijn. Ik help deze groep (weer) meer vanuit hun passie en de bedoeling te werken. Zo gaat de persoonlijke effectiviteit en inzetbaarheid met flinke stappen vooruit.

En er zijn altijd medewerkers die toe zijn aan een nieuwe groei-impuls. Ik help je om op het juiste moment en op de juiste wijze inzichten, en zetten aan tot gerichte verbeter-actie. Zo stimuleer je een volgende stap in de professionele en persoonlijke ontwikkeling. Laat zien dat je bereid bent ook te investeren in medewerkers die al wat langer bij je werken. Ze zijn het waard!

Je bent kritisch over testen en assessments?
Terecht, dat was ik ook tot ik kennismaakte met de loopbaaninstrumenten van Peter Vonk. Zijn verhalen en inzichten vervat in rapportages en ontwikkelboeken, zijn ruim 30 jaar gerijpt. Inmiddels ben ik door hem opgeleid als assessor en zet ik zijn instrumenten graag in omdat mijn narratieve manier van begeleiden daar heel mooi aansluit.

Ieder goed geschreven verhaal kent een held die een probleem heeft en een gids ontmoet. Die heeft dan een slim plan waarmee hij de held helpt zijn uitdagingen te overwinnen. Wat mij betreft ben jij de held in het verhaal en niet ik. Ik ben de gids. Ik ken en benoem je uitdagingen en geef je een (ontwikkel)plan dat naar succes kan leiden waarbij ik, als je dat wilt, ook nog een tijdje met je mee kan lopen als coach.

 

 

Talent assessment Ondernemerschap

 

 

 

 

Ik ga ondernemen en ik neem mee:

 

  Een goed idee

 

Is zeker belangrijk. Vaak is een goed idee hetgeen dat de ondernemer passioneert en aan het werk zet. Maar wist jij dat slimme investeerders liever kijken naar jou als ondernemer dan naar het idee dat je hebt?

Een idee kan namelijk altijd worden aangepast of bijgestuurd. Echter, als jij en je team niet in staat zijn te doen wat nodig is, dan is de onderneming waarschijnlijk al gedoemd te mislukken. Probeer daarom ook goed te kijken naar het type ondernemer dat jij bent en hoe je jouw persoonlijke skills verder kunt ontwikkelen. Scroll gauw verder om te kijken hoe wij je daarbij kunnen helpen!

  Een grote zak geld

 

Is altijd prettig. Er moet natuurlijk geïnvesteerd worden. Daarnaast is het (zeker in deze roerige tijden) fijn om te weten waar jouw volgende pay-check vandaan komt, en dan kun je maar beter wat achter de hand hebben.

Het is echter niet het eerste -en ook niet het belangrijkste- om je druk over te maken. Wist je dat jouw onderneming 3x interessanter wordt voor investeerders als je kunt laten zien dat jij een bekwame ondernemer bent? Kijk daarom vooral naar de persoonlijke skills die jij in huis hebt, en wat je echt niet kan missen als ondernemer! Doe de QuickScan onderaan de pagina, of doe een volledig ondernemers-assessment!

. Geweldige skills

 

Juist. Een bekwame ondernemer is alles. Jouw belangrijkste instrument ben jij namelijk altijd zelf. Probeer daarom, voordat je begint met ondernemen, goed te kijken naar de skills die jij in huis hebt!

Doe de QuickScan om te checken of je overal aan gedacht hebt. En voor de serieuzere ondernemers: doe het volledige assessment om te kijken welke kwaliteiten jij in huis hebt, waar je aan moet werken en waar je eventueel hulp bij nodig hebt.

De beste tijd om te (gaan) ondernemen is NÚ!

 

 • De wereld staat op z’n kop
 • Mensen verliezen en masse hun baan (jij ook?)
 • Overal vallen gaten, en dus nieuwe kansen
 • De initiatiefnemers zijn nu aan zet
 • Daarvan ben jij er één!

 

We leven in tijden van chaos, hectiek en onzekerheid. Het lijkt niet per sé netjes om te roepen dat je daar juist energie van krijgt en dat het je motiveert en inspireert. Toch bruist het in je hoofd van de ideeën en kun je stiekem niet wachten tot jouw baas je eruit knikkert. Klinkt gek, maar dit is wat heel veel mensen nu wel degelijk voelen. Er bestaat zelfs een naam voor deze afwijking. Het heet ‘Ondernemingsgeest’.

 

Echte ondernemers gedijen goed bij chaos en onzekerheid, want dat is het moment waarop ruimte en noodzaak ontstaan voor spannende nieuwe ideeën. Voel jij je ook aangesproken? Dan is dit het moment om met deze aandoening naar buiten te komen, om het aan je vrienden, je familie en vooral aan je werkgever op te biechten. Schud het keurslijf van je werkzame leven van je af. Hang je rugzak om en ga op avontuur. NU!

 

Check nog wel even of alles wat je nodig hebt ook in je rugzak zit. Daar kunnen wij je bij helpen. Trouwens ook als je ondernemer bent, want ook dan is zelfkennis met betrekking tot je ondernemerschap van belang.


Talent-assessment Ondernemerschap


Als jij (zo goed als) zeker weet dat je wilt gaan ondernemen, dan willen we jou één vraag zeker voorleggen; heb je de skills?

De beste ondernemers bezitten 8 cruciale competenties. Welk van deze competenties bezit jij van nature, en op welke scoor je minder goed? Met dit uitgebreide talent-assessment kun je eens goed kijken naar jouw ondernemersprofiel.

Vind uit wat voor soort ondernemer jij bent,

 • waar jouw talenten en blinde vlekken liggen
 • en wat kan jij doen
 • om de best mogelijke ondernemersversie
 • van jezelf te worden!


Let op! Goede assessments kunnen confronterend zijn, en zijn daarom niet altijd leuk.
Dit is daar één van.
Niet voor watjes dus!

 

Psst, jij daar! Last van een breed interessegebied?
Ik doe veel meer dan alleen ondernemen!

Check onze pagina met thema’s om te zien in welke branches we jou kunnen helpen excelleren!

Leiderschaps Assessment

Zeven super-eenvoudige manieren om er als leider een grandioze puinhoop van te maken… en hoe dat te voorkomen!

Je geeft leiding (of dat ambieer je)

*
en dat wil je heel graag heel goed doen,

*
zodat je bijdraagt aan het succes van de organisatie,
*
en medewerkers je respecteren en vertrouwen.
*
Je weet zelf ook wel dat je niet perfect bent,
*
maar je bent gemotiveerd om te leren.

Voel je je aangesproken? Dan kan ik je helpen.

Dit is het plan:

Stap 1. Neem contact met me op
Stuur me als je geïnteresseerd bent even een mailtje of bel me. Dan stuur ik je vooraf wat informatie op maat.

Stap 2. Onderga een pittig (online) leiderschaps-assessment

Zodat je weet ‘hoe het bij jou zit’ en snapt waarom het ondanks al jouw goede bedoelingen toch niet altijd even gemakkelijk gaat. Zodat je weet wat je te doen staat om uit te groeien tot een gerespecteerd leider.
Een goed assessment is trouwens niet per sé ook een ‘leuk’ assessment. Een goed assessment moet een beetje schuren, je uit je comfort-zone trekken of er juist instappen. Dit assessment schuurt behoorlijk. Dat je dat vast even weet.

Stap 3. Bepaal samen met mij jouw ontwikkel-prioriteiten 

Wat kan jij doen om (1) onnodig gedoe te minimaliseren en (2) effectiever om te gaan met het gedoe dat er toch wel komt en soms ook wel even nodig is? Na het assessment ontvang je vooraf aan ons gesprek de rapportage. Na het verdiepende gesprek met mij heb je niet alleen een heldere antwoorden op de twee vragen hierboven; je weet ook waar je moet beginnen (en waar nog even niet).

Stap 4. Lees het competentie-ontwikkelboek

Bij je assessmentrapport ontvang je een (e-book) exemplaar van het competentie-ontwikkelboek Zeven super-eenvoudige manieren om er als leider een grandioze puinhoop van te maken…en hoe dat te voorkomen” . Daarin vind je wat je heel praktisch en concreet per direct kunt ‘doen’ om morgen al effectiever te zijn dan je gisteren was.

Stap 5. Pak jezelf bij de kladden

Ik kan en ga je vertellen wát je zou moeten ontwikkelen. Ik ga je ook vertellen hóe je dat kunt doen. Maar daarna moet je wel echt zélf aan het werk. Als je daarbij wat intensiever begeleid wil worden kan dat natuurlijk ook. 

 

Zorgprofessional worden, zijn en blijven

 

Het wordt steeds belangrijker om te weten waar je als professional voor staat, wat je basis is, waar je van bent, wat onvervreemdbaar van jou is en je kleur geeft. Dat helpt je in sturing geven aan je eigen ontwikkeling, in het vergroten van veerkracht, praktische wijsheid en het verstevigen van je eigen vakmanschap.

Talentassessment voor zorgprofessionals in de jeugdzorg en in de gehandicaptenzorg

Nergens anders dan in de jeugdzorg en de gehandicaptenzorg geldt zo nadrukkelijk de stelling dat je ‘zelf ’ je belangrijkste instrument bent. Nergens anders is het dan ook zo van belang om te weten wie je bent, je talenten te kennen, je valkuilen ook.

Daarom werken wij met een online instrument, waarmee zeer valide en betrouwbaar de 7 meest cruciale eigenschappen voor zorgprofessionals in beeld kunnen worden gebracht. Dit assessment is ontwikkelingsgericht en geeft daarmee ook een mooie start voor een coaching traject bijvoorbeeld als je in een nieuwe functie of organisatie start.

Daarnaast is dit assessment ook geschikt om samen met mij als coach te onderzoeken of een overstap naar de zorgsector voor jouw een interessante loopbaanstap is.

Wat meten we met dit instrument en waarom juist dat?

Zeven Cruciale Competenties

De ideale zorgmedewerker bestaat niet! Zou die wel bestaan, dan zou zij/hij (1) uitstekend kunnen luisteren, (2) zich krachtig kunnen positioneren, (3) cliënten bij kunnen staan zonder verantwoordelijkheid over te nemen, (4) richting kunnen geven, (5) zich kunnen verbinden aan plannen en afspraken, (6) samen kunnen werken en (7) kritisch in de spiegel kunnen kijken.

Waarom juist deze zeven?

Als je heel scherp in beeld hebt wat de belangrijkste oorzaken zijn van ellende in een bepaalde functie weet je omgekeerd evenredig wat kennelijk ontzettend belangrijk is. Ziehier de kern van mijn super eenvoudige maar zeer effectieve methode om de cruciale competenties voor specifieke functies vast te stellen.

Wanneer gaat het zeker mis in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en in de jeugdzorg? Als je (1) niet goed luistert, (2) stelselmatig conflicten en confrontaties uit de weg gaat, (3) té hulpvaardig bent, (4) niet stuurt waar dat wél nodig is, (5) als je te gemakkelijk afwijkt van gezamenlijk gemaakte afspraken, als je (6) denkt dat je het allemaal wel alleen kunt en (7) als je niet in staat bent om je eigen aandeel te zien in wat niet naar wens of verwachting verloopt. Vandaar dus!

Aard en Aanleg

Dit assessment brengt ‘Aard en Aanleg’ in beeld en daarmee je natuurlijke neiging tot het gedrag dat binnen een competentiegebied gevraagd wordt. Er zijn maar weinig beroepen waarin net zo sterk als in de zorg geldt dat je zélf je belangrijkste instrument bent. Best belangrijk dus om je ‘zelf’ ontzettend goed te kennen, te weten waar dat ‘zelf’ van nature toe geneigd is. Zodat je bewust andere gedragskeuzes kunt leren maken en daarmee competenter kunt worden dan je wellicht al bent.

Ontwikkeling

De ideale Zorgprofessional bestaat niet. Als je van nature beschikt over vijf van de zeven onmisbare eigenschappen ben je al een positieve uitzondering. We zijn dus per definitie allemaal incompetent, in ieder geval een beetje. Dat is ook helemaal niet zo erg als je maar weet waar je incompetentie zit en bereid bent om daar serieus mee aan de slag te gaan.

Het belangrijkste doel van dit assessment is daarom bij te dragen aan persoonlijke en professionele ontwikkeling en daarmee aan de slagingskans van degenen die bij willen dragen aan het welzijn mensen met een verstandelijke beperking . Daarom is ieder assessment-rapport meteen ook een persoonlijk ontwikkelplan. Daarom krijgt iedereen die het assessment ondergaat naast het rapport standaard ook het bijbehorende competentie-ontwikkelboek.

 

 

 

Loopbaanscan – Gun je loopbaan een boost

 

Wil je je loopbaan uitstippelen? Ben je toe aan een nieuwe groei impuls? Vind je het lastig om keuzes te maken in studie of loopbaan? Heb je onvoldoende zicht op de arbeidsmarkt? 

Met al deze of andere vragen kan ik je helpen. Om te beginnen bijvoorbeeld met de inzet van de loopbaanscan. Daarmee brengen we snel relevante informatie in beeld.

Het doel van de Loopbaanscan is bewustzijn creëren over de eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Dit kan vervolgens leiden tot loopbaanstappen, maar evenzeer tot ontwikkeling binnen de eigen functie. De Loopbaanscan wordt daarom gebruikt voor ontwikkeling, loopbaanadvies, mobiliteit, re-integratie en outplacement.

Stap 1 – intakegesprek

 Stap 2 – inzet online-loopbaanscan

De loopbaanscan bestaat uit een aantal uitgebreide vragenlijsten waarbij maar liefst veertig onderwerpen worden behandeld.

Stap 3 – Rapportage

Na afloop ontvang je een conceptrapportage met een loopbaan/ontwikkel advies op basis van de scan.
Die rapportage kun je lezen voor ons verdiepende gesprek.

De rapportage is in de volgende acht hoofdstukken verdeeld:

 1. Doelen en drijfveren (waarom doe je wat je doet en wil je wat je wilt?)
 2. Rollen (welke functionele rollen zou je bij voorkeur bekleden?)
 3. Inhoud (waar moet jouw functie over gaan of op gericht zijn?)
 4. Omgeving (waar moet jouw functie zich afspelen, fysiek en sociaal?)
 5. Organisatie (is structuur in jouw werk belangrijk of juist niet?)
 6. Vakmanschap (welke kwaliteitsnormen hanteer je binnen je werk?)
 7. Vitaliteit (heb je de energie die je nodig hebt om te doen wat je wilt?)8. Samenvatting en advies.

Na het verdiepende gesprek ontvang je de definitieve rapportage (hoofdstuk 8 kan ik immers pas schrijven na dat gesprek).
Indien gewenst help ik je daarna nog verder op weg door je te begeleiden bij het zoeken naar (ander) ander werk of door je te coachen rondom volgende ontwikkelstappen op persoonlijk en/of professioneel gebied. De praktijk leert dat we daarvoor in 2 a 3 gesprekken al veel kunnen bereiken.

 

Contact

Koren Visie | oog voor het verhaal
coaching | training | advies

Sierkersstraat 19
3442 GR Woerden
Telefoonnummer: (06)14 111 444
Email: info@korenvisie.nl

KvK Utrecht H30176014

Btw nr:  NL001514105B76
Geregistreerd coach
Lid van de LVSC en de ZKM-vereniging

 

 


Gea Koren
06 – 14 111 444


Gea Koren is begeleidingskundige en verhalenvanger

Luisterend naar het zelfverhaal van mensen gaat ze in dialoog over de groeikansen voor professionals en organisaties. Gea verzamelt al jaren werkverhalen die zij voorziet van een professionele reflectie met leerkansen voor iedereen. Zie hiervoor ook haar blog 'Zwarte koffie sterke verhalen'.

Kennismaken? Bel me gerust om onder het genot van een bakkie koffie (of thee) eens vrijblijvend van gedachten te wisselen.

VOORWAARDEN

Ik werk met heldere voorwaarden zodat we allebei weten waar we aan toe zijn.

Onze algemene voorwaarden.

Lees hier onze privacyverklaring.

De verwerkingsovereenkomst