TALENT ASSESSMENTS & LOOPBAANSCAN

Gun je loopbaan een boost!

Wil je je loopbaan uitstippelen? Ben je toe aan een nieuwe groei impuls? Vind je het lastig om keuzes te maken in studie of loopbaan? Heb je onvoldoende zicht op de arbeidsmarkt? Ken je je kwaliteiten en valkuilen? Wil je leren netwerken? Zoek je meer balans tussen werk en privé? Heb je problemen op het werk? Ben je (tijdelijk) arbeidsongeschikt?

Met al deze of andere vragen kan ik je helpen.

Zijn deze talent assessments ook geschikt voor organisaties?

Ja zeker, omdat ze meten wat je ‘zou moeten willen weten’, de absolute must have competenties. Zodat jij goede besluiten kunt nemen en nieuwe medewerkers per direct beschikken over een gericht persoonlijk ontwikkelplan!

De talentassessments zijn ook geschikt voor medewerkers die al in dienst zijn.
Medewerkers met vaak langere dienstverbanden kunnen in veel gevallen echt nog veel effectiever zijn. Ik help deze groep (weer) meer vanuit hun passie en de bedoeling te werken. Zo gaat de persoonlijke effectiviteit en inzetbaarheid met flinke stappen vooruit.

En er zijn altijd medewerkers die toe zijn aan een nieuwe groei-impuls. Ik help je om op het juiste moment en op de juiste wijze inzichten, en zetten aan tot gerichte verbeter-actie. Zo stimuleer je een volgende stap in de professionele en persoonlijke ontwikkeling. Laat zien dat je bereid bent ook te investeren in medewerkers die al wat langer bij je werken. Ze zijn het waard!

Je bent kritisch over testen en assessments?
Terecht, dat was ik ook tot ik kennismaakte met de loopbaaninstrumenten van Peter Vonk. Zijn verhalen en inzichten vervat in rapportages en ontwikkelboeken, zijn ruim 30 jaar gerijpt. Inmiddels ben ik door hem opgeleid als assessor en zet ik zijn instrumenten graag in omdat mijn narratieve manier van begeleiden daar heel mooi aansluit.

Ieder goed geschreven verhaal kent een held die een probleem heeft en een gids ontmoet. Die heeft dan een slim plan waarmee hij de held helpt zijn uitdagingen te overwinnen. Wat mij betreft ben jij de held in het verhaal en niet ik. Ik ben de gids. Ik ken en benoem je uitdagingen en geef je een (ontwikkel)plan dat naar succes kan leiden waarbij ik, als je dat wilt, ook nog een tijdje met je mee kan lopen als coach.

 

Talent assessments

Organisatie ontwikkeling

Leiderschaps Assessment

Zeven super-eenvoudige manieren om er als leider een grandioze puinhoop van te maken… en hoe dat te voorkomen!

Je geeft leiding (of dat ambieer je)

*
en dat wil je heel graag heel goed doen,

*
zodat je bijdraagt aan het succes van de organisatie,
*
en medewerkers je respecteren en vertrouwen.
*
Je weet zelf ook wel dat je niet perfect bent,
*
maar je bent gemotiveerd om te leren.

Voel je je aangesproken? Dan kan ik je helpen. 

Dit is het plan:

Stap 1. Neem contact met me op  
Stuur me als je geïnteresseerd bent even een mailtje of bel me. Dan stuur ik je vooraf wat informatie op maat.

Stap 2. Onderga een pittig (online) leiderschaps-assessment

Zodat je weet ‘hoe het bij jou zit’ en snapt waarom het ondanks al jouw goede bedoelingen toch niet altijd even gemakkelijk gaat. Zodat je weet wat je te doen staat om uit te groeien tot een gerespecteerd leider.
Een goed assessment is trouwens niet per sé ook een ‘leuk’ assessment. Een goed assessment moet een beetje schuren, je uit je comfort-zone trekken of er juist instappen. Dit assessment schuurt behoorlijk. Dat je dat vast even weet.

Stap 3. Bepaal samen met mij jouw ontwikkel-prioriteiten 

Wat kan jij doen om (1) onnodig gedoe te minimaliseren en (2) effectiever om te gaan met het gedoe dat er toch wel komt en soms ook wel even nodig is? Na het assessment ontvang je vooraf aan ons gesprek de rapportage. Na het verdiepende gesprek met mij heb je niet alleen een heldere antwoorden op de twee vragen hierboven; je weet ook waar je moet beginnen (en waar nog even niet).

Stap 4. Lees het competentie-ontwikkelboek

Bij je assessmentrapport ontvang je een (e-book) exemplaar van het competentie-ontwikkelboek Zeven super-eenvoudige manieren om er als leider een grandioze puinhoop van te maken…en hoe dat te voorkomen” . Daarin vind je wat je heel praktisch en concreet per direct kunt ‘doen’ om morgen al effectiever te zijn dan je gisteren was.

Stap 5. Pak jezelf bij de kladden

Ik kan en ga je vertellen wát je zou moeten ontwikkelen. Ik ga je ook vertellen hóe je dat kunt doen. Maar daarna moet je wel echt zélf aan het werk. Als je daarbij wat intensiever begeleid wil worden kan dat natuurlijk ook. 

 

ZORGPROFESSIONAL WORDEN, ZIJN ÉN BLIJVEN

Het wordt steeds belangrijker om te weten waar je als professional voor staat, wat je basis is, waar je van bent, wat onvervreemdbaar van jou is en je kleur geeft. Dat helpt je in sturing geven aan je eigen ontwikkeling, in het vergroten van veerkracht, praktische wijsheid en het verstevigen van je eigen vakmanschap.

Talentassessment voor zorgprofessionals in de jeugdzorg en in de gehandicaptenzorg

Nergens anders dan in de jeugdzorg en de gehandicaptenzorg geldt zo nadrukkelijk de stelling dat je ‘zelf ’ je belangrijkste instrument bent. Nergens anders is het dan ook zo van belang om te weten wie je bent, je talenten te kennen, je valkuilen ook.

Daarom werken wij met een online instrument, waarmee zeer valide en betrouwbaar de 7 meest cruciale eigenschappen voor zorgprofessionals in beeld kunnen worden gebracht. Dit assessment is ontwikkelingsgericht en geeft daarmee ook een mooie start voor een coaching traject bijvoorbeeld als je in een nieuwe functie of organisatie start.

Daarnaast is dit assessment ook geschikt om samen met mij als coach te onderzoeken of een overstap naar de zorgsector voor jouw een interessante loopbaanstap is.

Wat meten we met dit instrument en waarom juist dat?

Zeven Cruciale Competenties

De ideale zorgmedewerker bestaat niet! Zou die wel bestaan, dan zou zij/hij (1) uitstekend kunnen luisteren, (2) zich krachtig kunnen positioneren, (3) cliënten bij kunnen staan zonder verantwoordelijkheid over te nemen, (4) richting kunnen geven, (5) zich kunnen verbinden aan plannen en afspraken, (6) samen kunnen werken en (7) kritisch in de spiegel kunnen kijken.

Waarom juist deze zeven?

Als je heel scherp in beeld hebt wat de belangrijkste oorzaken zijn van ellende in een bepaalde functie weet je omgekeerd evenredig wat kennelijk ontzettend belangrijk is. Ziehier de kern van mijn super eenvoudige maar zeer effectieve methode om de cruciale competenties voor specifieke functies vast te stellen.

Wanneer gaat het zeker mis in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en in de jeugdzorg? Als je (1) niet goed luistert, (2) stelselmatig conflicten en confrontaties uit de weg gaat, (3) té hulpvaardig bent, (4) niet stuurt waar dat wél nodig is, (5) als je te gemakkelijk afwijkt van gezamenlijk gemaakte afspraken, als je (6) denkt dat je het allemaal wel alleen kunt en (7) als je niet in staat bent om je eigen aandeel te zien in wat niet naar wens of verwachting verloopt. Vandaar dus!

Aard en Aanleg

Dit assessment brengt ‘Aard en Aanleg’ in beeld en daarmee je natuurlijke neiging tot het gedrag dat binnen een competentiegebied gevraagd wordt. Er zijn maar weinig beroepen waarin net zo sterk als in de zorg geldt dat je zélf je belangrijkste instrument bent. Best belangrijk dus om je ‘zelf’ ontzettend goed te kennen, te weten waar dat ‘zelf’ van nature toe geneigd is. Zodat je bewust andere gedragskeuzes kunt leren maken en daarmee competenter kunt worden dan je wellicht al bent.

Ontwikkeling

De ideale Zorgprofessional bestaat niet. Als je van nature beschikt over vijf van de zeven onmisbare eigenschappen ben je al een positieve uitzondering. We zijn dus per definitie allemaal incompetent, in ieder geval een beetje. Dat is ook helemaal niet zo erg als je maar weet waar je incompetentie zit en bereid bent om daar serieus mee aan de slag te gaan.

Het belangrijkste doel van dit assessment is daarom bij te dragen aan persoonlijke en professionele ontwikkeling en daarmee aan de slagingskans van degenen die bij willen dragen aan het welzijn mensen met een verstandelijke beperking . Daarom is ieder assessment-rapport meteen ook een persoonlijk ontwikkelplan. Daarom krijgt iedereen die het assessment ondergaat naast het rapport standaard ook het bijbehorende competentie-ontwikkelboek.

 

 

 

Loopbaanscan – Gun je loopbaan een boost

 

Wil je je loopbaan uitstippelen? Ben je toe aan een nieuwe groei impuls? Vind je het lastig om keuzes te maken in studie of loopbaan? Heb je onvoldoende zicht op de arbeidsmarkt? 

Met al deze of andere vragen kan ik je helpen. Om te beginnen bijvoorbeeld met de inzet van de loopbaanscan. Daarmee brengen we snel relevante informatie in beeld.

Het doel van de Loopbaanscan is bewustzijn creëren over de eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Dit kan vervolgens leiden tot loopbaanstappen, maar evenzeer tot ontwikkeling binnen de eigen functie. De Loopbaanscan wordt daarom gebruikt voor ontwikkeling, loopbaanadvies, mobiliteit, re-integratie en outplacement.

 Stap 1 – intakegesprek

 Stap 2 – inzet online-loopbaanscan

De loopbaanscan bestaat uit een aantal uitgebreide vragenlijsten waarbij maar liefst veertig onderwerpen worden behandeld.

 Stap 3 – Rapportage

Na afloop ontvang je een conceptrapportage met een loopbaan/ontwikkel advies op basis van de scan.
Die rapportage kun je lezen voor ons verdiepende gesprek.

De rapportage is in de volgende acht hoofdstukken verdeeld:

  1. Doelen en drijfveren (waarom doe je wat je doet en wil je wat je wilt?)
  2. Rollen (welke functionele rollen zou je bij voorkeur bekleden?)
  3. Inhoud (waar moet jouw functie over gaan of op gericht zijn?)
  4. Omgeving (waar moet jouw functie zich afspelen, fysiek en sociaal?)
  5. Organisatie (is structuur in jouw werk belangrijk of juist niet?)
  6. Vakmanschap (welke kwaliteitsnormen hanteer je binnen je werk?)
  7. Vitaliteit (heb je de energie die je nodig hebt om te doen wat je wilt?)

    8. Samenvatting en advies.

Na het verdiepende gesprek ontvang je de definitieve rapportage (hoofdstuk 8 kan ik immers pas schrijven na dat gesprek).
Indien gewenst help ik je daarna nog verder op weg door je te begeleiden bij het zoeken naar (ander) ander werk of door je te coachen rondom volgende ontwikkelstappen op persoonlijk en/of professioneel gebied. De praktijk leert dat we daarvoor in 2 a 3 gesprekken al veel kunnen bereiken.

 

Contact

Koren Visie | oog voor het verhaal
coaching | training | advies

Sierkersstraat 19
3442 GR Woerden
Telefoonnummer: (06)14 111 444
Email: info@korenvisie.nl

KvK Utrecht H30176014

Btw nr:  NL001514105B76
Geregistreerd coach
Lid van de LVSC en de ZKM-vereniging

Gea Koren

06 – 14 111 444

Gea Koren is begeleidingskundige en verhalenvanger

Luisterend naar het zelfverhaal van mensen gaat ze in dialoog over de groeikansen voor professionals en organisaties. Gea verzamelt al jaren werkverhalen die zij voorziet van een professionele reflectie met leerkansen voor iedereen. Zie hiervoor ook haar blog 'Zwarte koffie sterke verhalen'.

Kennismaken? Bel me gerust om onder het genot van een bakkie koffie (of thee) eens vrijblijvend van gedachten te wisselen.

VOORWAARDEN

Ik werk met heldere voorwaarden zodat we allebei weten waar we aan toe zijn.

Onze algemene voorwaarden.

Lees hier onze privacyverklaring.

De verwerkingsovereenkomst