Gea Koren is gecertificeerd MBTI-professional. MBTI staat voor Myers-Briggs Type Indicator, vernoemd naar de bedenkers: Katherine Briggs en Isabel Briggs Myers. Zij hebben hun model gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Jung. Het is een model waarin vier persoonlijkheidskenmerken je persoonlijkheidstype bepalen. Die vier persoonlijkheidskenmerken worden onderling gecombineerd tot 16 persoonlijkheidstypes. Ieder type bestaat dan uit een code van vier letters.

Als narratief coach gebruik ik natuurlijk een metafoor. De MBTI is opgebouwd als een huis met 16 kamers; je komt in alle kamers en onderzoekt waar je je het meest thuis en op je gemak voelt. Voor dit onderzoek vul je vooraf een persoonlijkheidsvragenlijst in en daarna ga je met je coach in gesprek om te ontdekken wat jouw lievelingsplek (MBTI-type) is.

Naar aanleiding van je onderzoek naar jouw type weet je meer over jouw kwaliteiten en heb je aanknopingspunten voor groei. We kijken samen welke vervolgstap jij kunt zetten.
Veel klanten gingen je voor en gebruiken de MBTI onder andere als voorbereiding op hun ontwikkelingsgesprek op het werk. In het rapport dat je tenslotte meekrijgt staan ontwikkeltips waarmee jij je persoonlijke effectiviteit kunt ontwikkelen!